Μέλη

Δρ. Σταύρος Κ. Πάρλαλης
Δρ. Σταύρος Κ. Πάρλαλης Director of Laboratory of Safety in the Community
Ο Δρ. Σταύρος Κ. Πάρλαλης απέκτησε Μεταπτυχιακό Πτυχίο στις Σπουδές Πολιτικής (2003) και Διδακτορικό Πτυχίο στην Κοινωνική Εργασία (2008) από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Απέκτησε το πρώτο του Πτυχίο στην Κοινωνική Εργασία (ΑΤΕΙ Κρήτης) το 2002. Kατέχει τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Frederick. Στα καθήκοντα του περιλαμβάνεται η διδασκαλία τόσο στα προπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος όσο και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Κοινωνική Εργασία και Κοινωνική Διοίκηση». Επίσης, διδάσκει στα Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακά της Ειδικής Αγωγής και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Στο παρελθόν είχε εργαστεί για πέντε χρόνια ως κοινωνικός λειτουργός στην εταιρία Enable Scotland, στο Εδιμβούργο (2003-2008). Έχει εκδόσει μια μονογραφία με τίτλο «Απο-ιδρυματοποίηση ατόμων με Νοητική Υστέρηση στην Κυπριακή Δημοκρατία» (Power Publishing, 2012), ενώ επιπλέον έχει επιμεληθεί την έκδοση ενός βιβλίου («Οι Πρακτικές Εφαρμογές της Κοινωνικής Εργασίας στην Ελλάδα και στη Κύπρο», Εκδόσεις Πεδίο, 2011). Επιπλέον, έχει εκδόσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και έχει συγγράψει κεφάλαια για συλλογικούς τόμους. Επιπρόσθετα, ο Δρ. Πάρλαλης έχει συμμετέχει σε πολλά ερευνητικά έργα (π.χ. RPF, Erasmus+, LIFE) ως ερευνητής, συντονιστής ερευνητικής ομάδας και συντονιστής έργου. Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν την απο-ιδρυματοποίηση, την κοινοτική ανάπτυξη, καθώς και θέματα που αφορούν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (πρόσφυγες, άστεγους, άτομα με αναπηρίες).
Δρ. Αλέξανδρος Αργυριάδης
Δρ. Αλέξανδρος ΑργυριάδηςΕρευνητής
Ο Δρ. Αλέξανδρος Αργυριάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Frederick, στο γνωστικό αντικείμενο της Κοινοτικής Νοσηλευτικής με έμφαση στην Ψυχική Υγεία και τις Νοητικές Αναπηρίες. Στο παρελθόν διετέλεσε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο East London, στο Πανεπιστήμιο South Wales, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και σε άλλα γνωστά πανεπιστήμια. Τα μαθήματα που δίδαξε σχετίζονται με την ενταξιακή εκπαίδευση ατόμων με αναπηρίες, την πολιτισμική και ιατρική ανθρωπολογία, την ψυχική και οικογενειακή υγεία, την προαγωγή υγείας και τις μεθόδους διδασκαλίας, την ειδική αγωγή και τις κοινωνικές ανισότητες. Στο Πανεπιστήμιο Frederick συντονίζει το Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Κοινοτική Φροντίδα Υγείας και την πρακτική Άσκηση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ειδική Εκπαίδευση. Έχει συγγράψει πολυάριθμα επιστημονικά συγγράμματα και άρθρα με υψηλό δείκτη απήχησης, διετέλεσε εκδότης του επιστημονικού περιοδικού "Culture Journal" ενώ συμμετέχει σε αρκετές συντακτικές επιτροπές διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Ενδεικτικά, είναι αναπληρωτής Διευθυντής Σύνταξης των περιοδικών Health and Research και στο Βήμα του Ασκληπιού. Το έργο του περιλαμβάνει, πολυάριθμες εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια, εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων, δημόσια δράση αλλά και επιχειρηματικές δραστηριότητες στην εκπαίδευση. Συχνά διδάσκει ως προσκεκλημένος καθηγητής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και σχεδιάζει σύγχρονες διεπιστημονικές δράσεις. Διοικητικά, αποτελεί μέλος αρκετών επιτροπών στο Πανεπιστήμιο Frederick αλλά σε άλλους διεθνείς οργανισμούς όπως η Commission της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ομάδα Αξιολογητών του υπουργείου παιδείας της Λετονίας Academic Information Centre (AIC)/ Quality Agency for Higher Education (AIKA), μέλος του μητρώου Εκλεκτόρων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και σε άλλες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ετερότητα και την ένταξη, τα άτομα με αναπηρίες, την ειδική εκπαίδευση, τις διαπολιτισμικές σπουδές και την προαγωγή και αγωγή της υγείας.
Κούλα Ερωτοκρίτου
Κούλα ΕρωτοκρίτουΕρευνήτρια
Η Κούλλα Ερωτοκρίτου είναι κοινωνική λειτουργός με μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Εργασία και Κοινωνική Διοίκηση με κατεύθυνση στην κλινική Κοινωνική Εργασία από το Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick. Από το 2018 είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick. Από το 2006 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Frederick μέχρι σήμερα στη θέση του ειδικού διδακτικού προσωπικού στο Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών. Ασχολείται με το σχεδιασμό, οργάνωση, ανάπτυξη, υλοποίηση και συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά και Ερευνητικά προγράμματα σχετικά με ψυχική ασθένεια, τρίτη ηλικία, μετανάστες-διαπολιτισμική αγωγή, νεανική παραβατικότητα, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την ενδυνάμωση ευάλωτων ομάδων, τη διαφορετικότητα, την επικοινωνία, τα συναισθήματα, την καλλιέργεια κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, την αυτογνωσία , καθώς και με αρθρογραφία σε επιστημονική βιβλιογραφία. Έχει εκπαιδεύσει ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένους, γυναίκες, μετανάστες, νέους και εφήβους ) με σκοπό την ένταξη ή επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο, απόκτηση κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, δικτύωση των εξυπηρετουμένων με επιχειρήσεις με στόχο την εργοδότηση και απασχόληση τους. Παρουσιάζει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον σε θέματα νέων, διαπολιτισμικότητας, ενδοοικογενειακής βίας, νεανικής παραβατικότητας , κοινωνικού αποκλεισμού και σχολικού εκφοβισμού.
Δρ. Νάταλη Λοϊζίδου Ιερείδου
Δρ. Νάταλη Λοϊζίδου ΙερείδουΕρευνήτρια
Η Δρ. Νάταλη Λοϊζίδου Ιερείδου είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο Nottingham) και μεταπτυχιακού στην Εξελικτική Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Λονδίνου). Είναι επίσης, κάτοχος διδακτορικού στη Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Essex). Αυτή την περίοδο είναι επίκουρη καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Frederick. Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
Δρ. Λουΐζα Ιωαννίδου
Δρ. Λουΐζα ΙωαννίδουΕρευνήτρια
Η Δρ. Λουΐζα Ιωαννίδου είναι Λέκτορας, μέλος του Τμήματος Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick, από το 2015. Είναι εγγεγραμμένη Σχολική Ψυχολόγος από το 2009. Απόκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα (Phd) στην Ψυχολογία (2019), το μεταπτυχιακό της (ΜΑ) στη Σχολική Ψυχολογία (2009) (διάρκειας 3 ετών, συμπεριλαμβανομένων 1600 ωρών εποπτευόμενης κλινικής πρακτικής) και το πτυχίο (BA) στην Ψυχολογία (2005) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης, εκπαιδεύτηκε στη Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία για παιδιά και ενήλικες. Έχει επίσης δίπλωμα στη Θεραπεία και Διαχείριση Διατροφικών Διαταραχών και Παχυσαρκίας, με βάση το μοντέλο της Γνωστικής-Συμπεριφορικής Θεραπείας (Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity). Εκτός από τις παραπάνω εξειδικεύσεις, έχει συμμετάσχει και απονεμηθεί πιστοποιητικά στο Solution Focused Therapy, στο Business - Team Coaching και στο Mindfulness.Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον σχολικό εκφοβισμό και θυματοποίηση, χαρακτηριστικά προσωπικότητας, γονικό δεσμό, ψυχοπαθολογία και ψυχοθεραπεία. Τα ερευνητικά της ευρήματα δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάζονται σε επιστημονικά συνέδρια.
Δρ. Μάριος Θεοδώρου
Δρ. Μάριος ΘεοδώρουΕρευνητής
Ο Δρ. Μάριος Θεοδώρου είναι λέκτορας κλινικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Frederick (2023). Είναι κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο Κύπρου (2010), μεταπτυχιακού διπλώματος στη κλινική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Leiden (2011) και διδακτορικού τίτλου στη κλινική ψυχολογία από το πανεπιστήμιο Κύπρου (2018). Υλοποίησε τη κλινική του πρακτική σε διαφορετικά πλαίσια, όπως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο, τον συμβουλευτικό σταθμό ΙΘΑΚΗ (εξαρτήσεις), στο συμβουλευτικό κέντρο του πανεπιστημίου Κύπρου, στις Κεντρικές Φυλακές και στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου. Η κύρια ερευνητική του δραστηριότητα αφορά τη μελέτη του ρόλου των συναισθηματικών και γνωστικών διεργασιών στην ψυχική υγεία. Παράλληλα, με τη πειραματική και συγχρονική έρευνα, ο Δρ. Θεοδώρου εμπλέκεται ως συνυπεύθυνος σε 2 έργα Erasmus + KA2 (LEVEL-UP and Mash UP ‘n HEI), τα οποία αφορούν πιλοτικές τυχαιοποιημένες μελέτες που στοχεύουν τη προαγωγή της ψυχικής υγείας σε φοιτητές και φοιτήτριες του πανεπιστημίου. Προηγουμένως έχει εργαστεί ως διδακτικό (προπτυχιακό επίπεδο) και ερευνητικό προσωπικό στο πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι εγγεγραμένος κλινικός ψυχολόγος, καθώς και αποτέλεσε μέλος συμβουλίου σε διάφορους εδραιωμένους ΜΚΟ στη Κύπρο, όπως Συμβούλιο Νεολαίας (2015-2016), Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού (2019-2021), και ΚΕΝΘΕΑ (2019-2021). Το 2022 είχε διοριστεί, από τη κυβέρνηση, ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής για την ενεργό πολιτότητα και συμμετοχικότητα.
Image
Laboratory of Safety in the Community (LSC)
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Επικοινωνία
Γιάννη Φρειδερίκου 7
Παλλουριώτισσα, 1036
Λευκωσία, Κύπρος

+357 22 394394
soc.ps@frederick.ac.cy

All right reserved.